pannenkoekenhuis2019-10-06T16:56:44+02:00
020 403 15 25

Pannenkoekenhuis Noord Holland voor lekkerbekken

Het mysterie van een geheim recept.. Dat móet je proeven!
Wel 60 verschillende soorten.

Onze koekenbakkers bakken op ambachtelijke wijze hemelse pannenkoeken.

Zoete verleidingen of hartige heerlijkheden, van een simpele spekpannenkoek tot een pannenkoek Napoli. Bereid met 100% rundvlees, een pittige saus, champignons, uien, tomaten, knoflook, pepers, tuinkruiden, kaas, lente-ui en peterselie.

Kom smullen van een pannenkoek zoals je ‘m nog nooit geproefd hebt.

Menukaart >

Pannekoekenhuis of
Pannenkoekenhuis?

Pannekoekenhuis De Witte Swaen heeft de nieuwe Nederlandse spelling bewust aan haar naam voorbij laten gaan. Een bezoek aan ons restaurant in Broek in Waterland is namelijk een nostalgische ervaring. Het monumentale pand uit 1596, het Delfts blauw, de oude schouw en glas in lood brengen je even naar vroegere tijden.

Het pand is een driebuikig woonstadhuis, het oudste type woonhuis van Noord Holland. In 1624 kreeg het huis de bestemming herberg met de naam ‘Prins van Oranje’. Op de plek waar jij je pannenkoek eet, zaten 400 jaar geleden dus ook mensen te eten. Wie weet wel een pannenkoek. Is dat geen mooi idee?

Een echt
familierestaurant

Toen Wouter en Bep Herrebrugh in 1983 in hun woning het pannenkoekenhuis openden, schreef je pannenkoek nog zonder n. Er was ruimte voor zo’n 25 gasten. Met zorg is het pand in de loop der jaren uitgebreid tot wat het nu is. In het restaurant kunnen 65 gasten eten. Op het terras is nog eens ruimte voor 20 gasten.

Wouter en Bep zijn na al die jaren nog steeds actief in het restaurant. Hun zoon Sander runt inmiddels het restaurant en zet het familiebedrijf voort. Waar ooit zijn bedje stond, worden nu de verrukkelijkste pannenkoeken gebakken.